ZVLÁDÁNÍ PANDEMIE COVID-19:
How Ecolab is helping long-term care facilities, hospitals keep linens – not just hands – clean

Divize Textile Care ve Francii pomáhá zákazníkům prádelen v těžkých chvílích 

Vzhledem k tomu, že krize způsobená pandemií COVID 19 stále otřásá ekonomikou po celém světě a mnohé části světa jsou uzavřeny, informací o prevenci je mnoho. Je zřejmé, že správná hygiena rukou má zásadní význam a je jednou z nejlepších ochranných opatření. Důležitou roli v boji proti šíření viru však může hrát i udržování čistoty tvrdých a měkkých ploch. 

Vědecké studie, jako je tato publikovaná v časopise Journal of Hospital Infection, ukazují, že virus může na různých typech povrchů přežívat až 9 dní. CDC uvádí pokyny pro úklid v domácnosti, včetně praní prádla, ale co větší profesionální prádelny? Nemocnice, zařízení dlouhodobé péče a komerční prádelny musí zajistit účinné praní a dezinfekci kontaminovaných ručníků a ložního prádla. Divize Textile Care má rovněž zásadní roli při zastavení šíření nákazy. 

Společnost Ecolab je dodavatelem řešení pro hygienu a prevenci infekcí pro nemocnice a průmyslová odvětví, která se v současné době v boji s pandemií. Její tým úzce spolupracuje s komerčními zákazníky z oblasti praní prádla, jako je například společnost SDEZ, která slouží zařízením dlouhodobé péče ve Francii, při zavádění programů praní a dezinfekce. 

Vzhledem k tomu, že pandemie ohrožuje zdraví obyvatel a pacientů, musí zařízení dlouhodobé péče důsledně předcházet nákaze a zpřísňují se hygienické postupy. Nové prací a čisticí programy, které prokázaly účinnost proti viru, jsou velmi žádané. Tým společnosti Ecolab Textile Care spolupracuje se zákazníky prádelen na zavádění programů, které jsou testovány a schvalovány podle nařízení o biocidních přípravcích (BPR) a registrovány odbornými institucemi, jako je Institut Roberta Kocha nebo Německá asociace pro aplikovanou hygienu (VAH). 

Podle Territory Manager Olfa Garsaa existují tři úzce propojené parametry, které určují účinný praní s virucidním účinkem: množství pracího prostředku, teplota a doba praní. "Pouze kombinace pracího prostředku a certifikovaného dezinfekčního prostředku může být účinný," vysvětluje Olfa, "při respektování dávkování, teploty a doby kontaktu registrovaného postupu."   

Účinný virucidní prací určují tři vzájemně propojené parametry: množství pracího prostředku, teplota a doba praní.

Olfa má 13 zákazníků, které pravidelně navštěvuje, včetně tří pracovišť, která nedávno požádala společnost Ecolab o naléhavou pomoc při zavádění virucidních programů na dezinfekci kontaminovaného prádla. 

Během pouhých tří dnů byl francouzský tým schopen reagovat a pokrýt celkem 15 míst a zajistit řádné provedení virucidních pracích procesů. Byl to příklad toho, jak spolupracovníci v krizové situaci táhnou za jeden provaz, aby pomohli zákazníkovi. "Můj kolega Jean-Marc zasáhl a navštívil dvě zákaznická pracoviště, když jsem musel zůstat doma se synem," řekl Olfa. "Třetí servisní zásah pro dalšího zákazníka jsem pak zvládl po telefonu." 

Spolupracovníci se někdy ocitnou v první linii, jako když společnost Olfa zasahovala u jiného zákazníka: v nemocnici ve třináctém pařížském obvodu, kde se léčily potvrzené případy COVID-19. Další výzvou, kromě zavedení certifikovaného virucidního pracího programu, který se osvědčil při praní kontaminovaného prádla, je také dodržení přísných předpisů týkajících se teploty vody, kterou lze vypouštět.  

Právě v takových chvílích se ukazuje skutečná důležitost systémů vzdáleného monitorování, jako je enVision, které monitorují a umožňují změnu dávkování na dálku. Olfa vysvětlila, jak mohl použít ke změně dávkování u jednoho ze svých zákazníků. 

Ať už se jedná o osobní návštěvu pracoviště v případě nouze, odborné poradenství po telefonu, pro dálkový monitoring nebo kombinaci těchto tří možností, tým Ecolab Textile Care ve Francii reaguje na každý telefonát a jedná rychle. Zákazníci prádelen přizpůsobují své služby novému režimu a společnost Ecolab jim denně poskytuje podporu, aby jejich podniky mohly fungovat - což je rozhodující pro pomoc v boji proti pandemii. 

   

View All StoriesMore about enVision

Related Stories

Visitors who viewed this story also viewed

This is a carousel. Use Next and Previous buttons to navigate, or jump to a slide with the slide dots.